Rookvrije Generatie

Bezoek de website

“Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Van Ons. De communicatie verliep op een laagdrempelige, snelle en duidelijke manier.”

Simone van Halteren – Communicatie & Social Media Alliantie Nederland Rookvrij!.

Lees de volledige review

Van Ons heeft de website gebouwd voor de Rookvrije Generatie, deze ken je wellicht van de TV campagne. Het initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds streeft ernaar om ieder kind volledig rookvrij te laten opgroeien. Dus zonder het slechte voorbeeld van rokers in de omgeving en zonder mooie verpakkingen van sigaretten. Op deze manier beschermen we kinderen tegen de schadelijke gevolgen van tabaksrook en de verleiding om zelf te gaan roken. Op de website van de Rookvrije Generatie vind je praktische tips om plekken waar veel kinderen komen rookvrij te maken, denk hierbij aan de kinderopvang, scholen, sportverenigingen en speeltuinen. Of hoe een gemeente aan de slag kan gaan met het rookvrij maken van omgevingen.

Op weg naar een Rookvrije Generatie

Van Ons hielp de Rookvrije Generatie met de technische realisatie van de WordPress website. De website opent met de manifestfilm van de Rookvrije Generatie, een overzicht van verhalen van mensen die op weg zijn om hun omgeving rookvrij te maken, het laatste nieuws rondom de beweging en links naar materialen en stappenplannen die gebruikt kunnen worden. De laatste tweets van Rookvrije Generatie en tweets die de hashtag gebruiken worden ingeladen en er is een link naar de externe webwinkel.

Materialen, interactieve kaart en de presentatie van de partners

Scholen, sportclubs, speeltuinen en gemeenten kunnen op de website van Rookvrije Generatie materialen downloaden die hen op weg helpen bij het rookvrij maken van de omgeving. Het is voor de mensen achter Rookvrije Generatie interessant om te weten welke sportclubs of gemeenten op weg willen naar een Rookvrije Generatie. Daarom wordt er bij sommige downloads – alvorens men het materiaal kan downloaden – gevraagd om persoonlijke gegevens achter te laten. Zo kan de Rookvrije Generatie later nog eens contact opnemen om hen eventueel te informeren of adviseren.

Om een beter beeld te krijgen van de rookvrij initiatieven, biedt de website ook een handige landkaart aan. Op de kaart is te zien welke partners, gemeenten, speeltuinen, en sportclubs rookvrije stappen hebben gemaakt.

The devil is in the details. Een veelvoorkomend “probleem” op websites in het algemeen is het presenteren van logo’s van bijvoorbeeld klanten of partners. Hetzelfde geldt voor Rookvrije Generatie. Er zijn zoveel partners maar hoe presenteer je die nou overzichtelijk zodanig dat alle logo’s in beeld zijn maar dat dit niet teveel ruimte inneemt? We realiseerden een doeltreffende oplossing door de logo’s een voor een te laten verschijnen en weer te laten verdwijnen. Alle partners komen zo voorbij zonder dat dit teveel ruimte inneemt!


Rookvrije Generatie over de samenwerking met Van Ons

Wij zijn heel erg blij met de nieuwe website. Als basis is onze oude website gebruikt waarbij Van Ons nieuwe en uitgebreide elementen heeft toegevoegd. De website heeft een mooi design en is erg gebruiksvriendelijk. Zowel voor de bezoekers als voor de gebruikers.

Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking met Van Ons. De communicatie verliep op een laagdrempelige, snelle en duidelijke manier. Daarnaast werden wij als opdrachtgever erg betrokken bij het proces. Hierdoor waren de verwachtingen meteen helder en kwamen we niet voor verrassingen te staan. Dit was erg fijn!

Simone van Halteren – Communicatie & Social Media Alliantie Nederland Rookvrij!

Intratuin Inspiratie platform
Marktplaats Journaal

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Robert van Eekhout

Founder