Marktplaats Journaal

Tips, trucs en inspiratie... je vindt het op het Marktplaats Journaal

Bezoek het platform

Hoe bewaar je zoekopdrachten en favoriete verkopers in je Marktplaats account? Hoe stuur ik als verkoper een direct betalingsverzoek aan mijn koper? Maar ook: welke designstoel past bij mij? En hoe shop ik voor weinig geld de perfecte outfit bij elkaar? Het Marktplaats Journaal – hét contentplatform van Marktplaats – biedt antwoord op al deze vragen.

Design volgens het brandbook

Van Ons heeft de ontwerpfase én technische realisatie op zich genomen. Het design is volledig conform het Marktplaats brandbook opgeleverd. De hoeveelheid categorieën die in het platform moesten komen zorgde nog voor een uitdaging. Hoe zorg je ervoor dat bijna 60 categorieën toch nog handig en overzichtelijk worden weergegeven? Met een paar handige tweaks hebben we ervoor gezorgd dat de gebruiker makkelijk kan navigeren en vlot door alle content kan browsen. Denk aan een hamburger menu aan de zijkant waarin alle categorieën zichtbaar zijn. En in plaats van het – doorgaans storende – reactieformulier prominent weer te geven, zit deze nu verstopt achter een reageer button.

Een flexibele back-end

Een content platform staat of valt bij het gemak waarmee content geplaatst en verspreid kan worden. Daarom is ervoor gekozen om de back-end zo flexibel mogelijk op te zetten. Pagina’s kunnen door de redactie met behulp van drag en drop elementen in elkaar gezet worden. Zo kan content snel en makkelijk gepubliceerd worden en voorkomt het gedoe bij de redactie. Met de bekende en gebruikersvriendelijke WordPress back-end is dit platform helemaal klaar voor de toekomst.

Intratuin Inspiratie platform
Ymere - Ystore

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Robert van Eekhout

Oprichter