Indebuurt - De Persgroep

Een schaalbaar platform met groot bereik.

Bekijk het platform

“Van Ons heeft ons voorzien van kundig advies en dit project naar volle tevredenheid opgepakt en afgerond.”

Jurgen Smit – Product Owner indebuurt

Lees de volledige reactie

Indebuurt is een platform dat inwoners van een stad voorziet van de laatste nieuwtjes en handige informatie over hun buurt. Alles wat je wilt weten over eten & drinken, uitjes, wonen en winkelen in jouw stad vind je terug op dit platform. Behalve de nieuwtjes bevat indebuurt ook een bedrijvengids waar een mooi overzicht is van alle voorzieningen en dienstverleners in de buurt. Denk aan de kapper, de boekhandel en leuke restaurants. Content wordt ook gepubliceerd op andere regionale websites van De Persgroep en kom je het tegen op de site van het Algemeen Dagblad. Lokaal nieuws met een enorm bereik dus!

Hyperlokaal

van ons amsterdam wordpress de persgroep in de buurt De Persgroep is een aantal jaren geleden begonnen met het opzetten van indebuurt. De keuze voor WordPress was snel gemaakt want het platform is laagdrempelig en goed uitgerust voor redacties. Na een langdurige periode waarin intern gekeken werd wat wel en niet in het platform zou passen was het tijd om de doorlooptijd van nieuwe functionaliteit sterk te verkorten. De wens voor een actief betrokken partner groeide doordat De Persgroep besloot als uitgever meer en meer in te zetten op ‘hyperlokaal’, nieuws dat niet dichter bij jou kan staan. Direct uit je straat bijvoorbeeld!

De drie stedensites voor Delft, Utrecht en Dordrecht stonden en eind 2016 werd een plan gemaakt om in 2017 flink uit te breiden, naar tientallen steden!

Het uitrollen van nieuwe steden was ingewikkeld, duurde lang en was kostbaar. Dat moest anders.

Naar een schaalbaar en flexibel platform met groot bereik

Van Ons neemt tegen het einde van 2016 het beheer van het platform over. De focus in de werkzaamheden lag op het volledig herbouwen van de back- end front-end zodat er een schaalbaar platform neergezet kon worden. Er is uitvoerig gesproken over de functionaliteiten die in het platform moesten komen en de front- en back-end van het platform zijn van tevoren helemaal uitgetekend. We hebben gekeken welke bestaande elementen uit het platform hergebruikt konden worden en welke zaken opnieuw moesten worden ontwikkeld. Op die manier hebben we de goede stukken uit het bestaande platform gehaald en aangevuld met herbouwde delen. Dat scheelt in de kosten en leverde flinke tijdswinst op.

Livegang, verdere uitrol en doorontwikkeling

In een aantal weken is het volledig vernieuwde indebuurt ontwikkeld. Begin maart 2017 werd het nieuwe indebuurt in gebruik genomen. Eerst werd Zwolle opgetuigd, daarna Apeldoorn, gevolgd door Eindhoven. Inmiddels zijn er 21 steden uitgerold op de nieuwe infrastructuur en er zullen er nog velen volgen. Door slimme keuzes te maken qua hosting en techniek kunnen de nieuwe steden in redelijk korte tijd worden uitgerold en is de redactie snel up en running om content te plaatsen. Niet alleen worden er op regelmatige basis nieuwe steden uitgerold, het platform zelf is ook continu in ontwikkeling. De Persgroep heeft gekozen voor een samenwerking met Van Ons waarin op wekelijkse basis een aantal dagen aan de techniek en vormgeving wordt gewerkt. Op die manier verzekert indebuurt zich van een continu proces van innovatie, uitbreiding en verbetering van het platform.

Door op wekelijkse basis aan het platform te werken verzekert De Persgroep zich van continue innovatie, verbetering en uitbreiding van het indebuurt platform.

van ons amsterdam wordpress de persgroep in de buurt van ons amsterdam wordpress de persgroep in de buurt

Voor de redacteuren hebben we de standaard rollenstructuur van WordPress helemaal passend gemaakt voor de redacties van de betreffende steden. We hebben mooie integraties gemaakt met Aagje, de “slimme database” van De Persgroep waar allerlei gebruikersdata wordt samengebracht waarmee krachtige analyses kunnen worden gemaakt. En de vacatures die geplaatst worden op indebuurt kunnen eenvoudig gekoppeld worden aan een bedrijf in de bedrijvengids zodat het profiel van de betreffende bedrijven altijd is aangevuld met de actuele vacatures die ze open hebben staan.

van ons amsterdam wordpress de persgroep in de buurt van ons amsterdam wordpress de persgroep in de buurt van ons amsterdam wordpress de persgroep in de buurt

Meten is weten met Google Tag Manager

In het indebuurt platform is ook een verregaande integratie gemaakt met Google Tag Manager. Los van de “eenvoudige” tracking van CTA’s, outbound clicks, inbound clicks en clicks op social media items, worden ook de wat lastig te vangen zaken gemeten. Bijvoorbeeld of een blokje met bedrijveninformatie in beeld is geweest in een gesponsord artikel of wanneer er meer berichten worden ingeladen op de homepage. Door deze informatie nauwkeurig in de gaten te houden wordt de website steeds verder geoptimaliseerd om een goede gebruikerservaring neer te zetten.

De Persgroep over de samenwerking met Van Ons

“Toen wij bij Van Ons terecht kwamen was indebuurt toe aan een behoorlijke optimalisatie slag. Hiermee wilde wij onze learnings in de praktijk brengen en zorgen dat indebuurt beter schaalbaar zou worden. Dit werd een complex project met een stevige tijdsplanning. Van Ons heeft ons voorzien van kundig advies en dit project naar volle tevredenheid opgepakt en afgerond.

Naast het project hebben wij in Van Ons een professionele partner gevonden voor het verder ontwikkelen van indebuurt. We hebben een nauwe en zeer prettige samenwerking met Van Ons waarbij we snel kunnen schakelen en altijd goed advies krijgen. Dit zorgt dat we indebuurt samen naar een steeds hoger niveau kunnen brengen.”

Jurgen Smit – Product Owner indebuurt

WoodWatch
IKEA Foundation

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Jeffrey Visser

Operations Manager & Online Producer