IKEA Foundation

Koppeling met GlobalSight, Website & Blog

Bekijk de site

Van Ons was incredibly helpful with solving severe issues we faced when translating our website. Solution oriented and always responsive they have become a trusted partner for all our web solutions.

Julika Riegler, Digital Communications Manager at IKEA Foundation

Bij IKEA zit zit één ding diep verankerd in de organisatie: thuis is de belangrijkste plek die er is en kinderen zijn de belangrijkste mensen op aarde. De IKEA Foundation steunt vele filantropische projecten via de aangesloten partners. Bekende partners waarmee de IKEA Foundation samenwerkt zijn Unicef, WarChild en Save the Children. In 2016 doneerde de IKEA Foundation €142 miljoen aan de aangesloten partners.

Corporate Website & Blog

Eind 2016 heeft Van Ons de corporate website in beheer genomen en is gestart met het bouwen van het blog. Centraal in het blog staat het iWitness programma. Met het iWitness programma biedt IKEA haar medewerkers de mogelijkheid om projecten te bezoeken die funding ontvangen van de IKEA Foundation. De medewerkers krijgen zo de mogelijkheid om met eigen ogen te zien hoe de projecten kinderen en families over de hele wereld helpen. Op het blog schrijven de medewerkers over hun ervaringen en vertellen ze de verhalen van alles wat ze hebben gezien en meegemaakt.

Zie ik daar … Verdana?

Ja, dat zie je goed! Verdana is zeker niet het meest favoriete font van menig designer, maar de ontwerprichtlijnen van de IKEA Foundation schrijven voor dat de website eenvoudig en duidelijk moet zijn. En dat is zeker te zien in het blog. Eenvoudige pagina’s die de bezoeker goed informeren, zonder al teveel geel en blauw. Dat houdt het overzichtelijk en duidelijk net als de IKEA Foundation zelf.

Koppeling GlobalSight en WordPress. Hoe geautomatiseerde vertalingen vele uren aan tijd besparen

De corporate website van de IKEA Foundation wordt in ongeveer 5 talen aangeboden en dat aantal is groeiende. De IKEA Foundation maakt voor het maken van vertalingen gebruik van GlobalSight, een open source platform waarmee een bedrijf het hele vertaalproces eenvoudig kan coördineren. De webredactie plaatst een artikel in één taal in GlobalSight waar de aangesloten vertalers vervolgens een melding van krijgen. De vertalers maken de vertaling in de betreffende talen en plaatsen deze versie terug in GlobalSight. GlobalSight biedt ook een API aan en dat schept weer mogelijkheden voor een verregaande integratie met WordPress. Want niets is irritanter dan al je content handmatig copy-pasten in een website, en dat dag in dag uit.

Niets is zo irritant als handmatig vertaalde artikelen te plaatsen in de back-end van WordPress

Makkelijker is het natuurlijk als de content in WordPress wordt geplaatst, automatisch wordt doorgezet naar GlobalSight en dat de vertalingen dan automatisch terugkomen in de website. En dat is precies wat we gemaakt hebben. De redactie hoeft maar één keer het originele artikel in de back-end van de website te plaatsen en verder doet de koppeling haar werk. Het originele artikel wordt ingeschoten in GlobalSight, vertalers krijgen een melding, en vertaalde artikelen worden automatisch neergezet als artikel in WordPress. Alles werkt in combinatie met WPML waarbij ook de juiste URL structuur automatisch goed wordt meegegeven. Deze koppeling scheelt de redactie van de website vele uren aan tijd en natuurlijk een hoop frustratie!

Maandelijkse updates en dagelijkse backups

Om de corporate site en het blog van de IKEA Foundation veilig te houden worden deze iedere maand voorzien van updates. We updaten de WordPress core en de bijbehorende plugins én we maken elke dag een back-up van de database en bestanden. Zodoende is de IKEA Foundation verzekerd van een veilige en goed werkende site.

Indebuurt - De Persgroep
Intratuin Inspiratie platform

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Robert van Eekhout

Oprichter