Humor TV BNN-VARA - Van Ons - WordPress bureau Amsterdam

Humor TV BNN-VARA

Hoe de grootste database met Nederlands cabaret een nieuw jasje kreeg.

Humor TV is een themakanaal van BNN-Vara dat 24 uur per dag cabaret uitzendt. Het digitale cabaretarchief van de Vara is immens en er ontbrak eigenlijk een goed online platform waar alle content netjes, snel en overzichtelijk werd gepresenteerd. De website moest ook volledig responsive gemaakt worden, gezien de toenemende mate van mobiel gebruik van de website.

Van Ons realiseerde een WordPress website waarin fragmenten, cabaretiers, programma’s, festivals en nieuws overzichtelijk en mobile friendly te bekijken zijn. Voor de cabaretiers kunnen volledige profielpagina’s gemaakt worden, die weer gekoppeld zijn aan fragmenten. Zodra een bezoeker dus een fragment bekijkt en meer wilt weten over de cabaretier daarachter, dan ben je maar één klik verwijderd van alle relevante content. Een fragment uit DWDD terugzien? Ook voor populaire TV programma’s zijn speciale profielpagina’s gemaakt waar alle content uit dat specifieke programma overzichtelijk is gepresenteerd.

Een fragment bekijken? Klik op de play-button en het scherm transformeert in een heus theater 🙂

De content in de nieuwe WordPress website is allemaal overgenomen uit Typo3. Meer dan 8.000 fragmenten, 4.000 nieuwsitems en bijna 50.000 afbeeldingen zijn overgezet met speciale exportscripts gemaakt in Python. Met weer andere scripts zijn de afbeeldingen geschaald naar de juiste formaten. Vanwege de enorme hoeveelheden content wil je dat de zoekfunctie goed werkt en nauwkeurig is af te stellen. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van Elastic Search zodat de redactie precies kan bepalen welke logica tijdens het zoeken moet worden toegepast.

De hosting van dit platform loopt via Amazon Elastic Beanstalk. De hosting is ook schaalbaar, zodat er bij drukte automatisch meer servers worden bijgeplaatst om de capaciteit op te vangen. Ideaal, want met televisie kan één oproep van Matthijs van Nieuwkerk genoeg zijn om je website plat te krijgen. Met behulp van New Relic wordt de performance van de website in de gaten gehouden en waar nodig geoptimaliseerd.

humor tv

Beeld en Geluid iBeacon App voor Top 2000
Gay Pride app

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Robert van Eekhout

Oprichter