Gay Pride app

Stemmen op de boten en route informatie voor een gezellig en druk EuroPride!

Een app waarmee de bezoekers konden stemmen op de langsvarende boten tijdens de Gay Pride 2016. Naast de standaard voorzieningen zoals een evenementen-agenda en de kaart met daarop alle locaties, was het mogelijk om alle boten te zien die meevoeren met de parade. Zo kreeg jij, als één van de 450.000 mensen langs de kant, de kans om te stemmen en gezamenlijk tot een publieksprijs te komen.

Om deze app te promoten hebben alle vrijwilligers een nieuwsbrief ontvangen. Ook waren er 30 zuilen van 5 meter hoog door de stad, in het Vondelpark en langs de grachten neergezet. Op de dag zelf maakte zelfs Google Maps melding van de route van de boten én de door Van Ons gemaakte site www.pride.amsterdam!

Deze app is gemaakt met Ionic zodat ‘ie goed werkt op zowel iOS als Android. Ook  hebben we een aantal experimenten met de iBeacon gedaan, namelijk; op het moment dat de eerste boot langs voer, kregen mensen steekproefsgewijs een melding waarin hen veel plezier werd gewenst, en dat de parade nu van start is gegaan.

In oktober 2016 spraken we op de InterPride conferentie. Daar hebben we het gehad over hoe we de app internationaal in kunnen zetten en wat onze visie is over de Pride-apps in 2020. In 2020 willen wij dat deze app substantieel bijdraagt aan de veiligheid in de stad. Dat kunnen wij realiseren door de iBeacon techniek. Op het moment dat het te druk wordt op één plek, kunnen we de mensen verzoeken om naar minder drukke (maar even leuke) plekken te gaan.

Volgend jaar is het doel om nog meer betrokkenheid te krijgen met de mensen langs de kant door middel van directe communicatie. We willen dat de app eerder wordt betrokken bij de organisatie, zodat we mensen al van te voren informatie kunnen geven over wie er mee doen en wat de volgorde zal zijn. We gaan er voor zorgen dat de app bijdraagt aan een mooiere Gay Pride.

Live stemmen op de Botenparade!

Van Ons EuroPrideMet 450.0000 man tegelijk stemmen op de 80 boten tijdens de Botenparade terwijl er geen stabiele internetverbinding in de binnenstad is? Geen uitdaging is te groot voor de creatieve nerds van Van Ons!

Het werkt als volgt: van alle 80 boten is een profiel met foto en beschrijving opgenomen in de app. Op volgorde van langs varen kunnen bezoekers info over de boten lezen en een stem – 1 tot 5 sterren –  uitbrengen. Omdat de internetverbinding nooit stabiel is tijdens grote events zoals EuroPride Amsterdam, heeft Van Ons ervoor gezorgd dat alle stemfuncties ook zonder internetverbinding werken. Zodra de gebruiker op een bepaald moment weer een internetbinding heeft, worden alle beoordelingen verzonden naar het dashboard. Met alle stemmen die verzonden zijn, heeft de organisatie live inzicht in de ranking waardoor tijdens de Botenparade al tussenstanden gedeeld kunnen worden.

“Door de stemfunctie toe te voegen aan de app, hopen wij bij te dragen aan een rijkere beleving van de bezoekers aan de Botenparade. Het is echt geweldig dat het publiek door de app nog actiever wordt betrokken bij de parade en bij onze boodschap voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder. Wij zijn blij dat Van Ons een oplossing heeft gecreëerd die ook zonder tijdelijke internetverbinding werkt”
– Ruben Nederpel, Event Manager stichting Amsterdam Gay Pride.

Bas van der Lans, mede eigenaar van Van Ons, voegt toe: “Het was een uitdaging om een app te realiseren die ook zonder internet perfect functioneert. Zolang telefoonmaatschappijen de techniek niet op orde hebben, worden wij extra gemotiveerd om creatief te zijn in onze oplossingen. We kijken uit naar de Botenparade met een goed functionerende app waarvan honderdduizenden bezoekers probleemloos en met plezier gebruik kunnen maken!”

Samengevat: met de app heb je gemakkelijk het volledige EuroPride Amsterdam programma offline beschikbaar, ben je op de hoogte van het laatste nieuws en kun je dus stemmen op de botenparade deelnemers via een vijfsterren ranking.

gaypride-background

Humor TV BNN-VARA
Proefdiervrij

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Bas van der Lans

Oprichter