Proefdiervrij

Een organisatie met een missie: geen proefdieren meer!

Proefdiervrij wilde niet alleen maar om geld vragen, zoals veel goede doelen dat doen. Het is noodzaak om nieuwe manieren te vinden om donoren aan te spreken en te werven én om transparanter te worden over waar de donaties naar toe gaan. In samenwerking met Bohemia (strategie en content) en Van Ons (design en techniek) ontwikkelde Proefdiervrij daarom een eigen crowdfunding platform.

‘Gewoon’ doneren mag nog steeds natuurlijk, maar op proefdiervrij.nl/crowdfunding is het mogelijk om te doneren aan een wetenschappelijk project naar keuze. Het gaat natuurlijk om wetenschappelijk project die geen gebruik maken van proefdieren of nieuwe methoden ontwikkelen om geen gebruik meer te hoeven maken van proefdieren. Met dit platform weet je waar je donatie naar toe gaat en blijf je op de hoogte van de ontwikkelingen in ’t project.

In enkele maanden is via het crowdfunding platform al meer dan €30.000 opgehaald.

Bezoekers kunnen zelf bepalen hoeveel zij doneren en aan welk project. In de eerste versie is gebruik gemaakt van een aantal bestaande WordPress plugins, maar uiteindelijk is alles zelf gebouwd om flexibiliteit en stabiliteit te kunnen garanderen. Wel draait alles op basis van WordPress.

Na de bouw van het platform heeft ook proefdiervrij.nl een gloednieuw design gekregen.

proefdiervrij/crowdfunding

Gay Pride app
Joolz

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Bas van der Lans

Oprichter