Beeld en Geluid iBeacon App voor Top 2000

Hoe maak je lang wachten in een rij aantrekkelijk? Met de Wachtverzachter app!

Tussen kerst en oud & nieuw wordt de Top 2000 opgenomen en uitgezonden in Beeld en Geluid in Hilversum. De wachttijd bedraagt daar gemiddeld drie tot vier uur en dan is het soms nog koud en winderig ook! Van Ons maakte in samenwerking met Media 599 in opdracht van Beeld en Geluid de Top 2000 iBeacon App waarmee wachtende bezoekers een muziekquiz kunnen spelen.

De techniek die is gebruikt voor deze app heet iBeacon. Wat GPS is voor buiten, is iBeacon voor binnen. Door deze functie kun je dus zien waar iemand zich bevindt en daar een actie aan koppelen. Hoe verder iemand in de rij komt hoe meer vragen hij of zij krijgt. Het goed beantwoorden van de vragen of bij herhaalbezoek aan Beeld en Geluid konden gratis consumpties of korting op de entree gewonnen worden.

Radha Pleijsant (online marketing strateeg Beeld en Geluid): “Wij zijn met Beeld en Geluid sinds 2010 gastheer van de top 2000. De week van de live uitzending op NPO Radio 2 is voor ons de drukste week van het jaar, vorig jaar ontvingen we in die week 25.000 bezoekers. Aangezien de wachttijd al snel een uur bedraagt, zochten we naar een manier om onze bezoekers tijdens het wachten te entertainen waardoor de Beeld en Geluid beleving al plaatsvindt voordat er een stap over de drempel is gezet. Van Ons heeft de oplossing gebracht met als resultaat de interactieve muziekquiz.”

Radha Pleijsant & Bas van der Lans Van Ons iBeacon Case Beeld en Geluid

Presentatie Online Tuesday over de Beeld en Geluid iBeacon App voor Top 2000

Op 9 december 2014 heeft Van Ons samen met Beeld en Geluid de case gepresenteerd bij Online Tuesday, ‘The Floor is Yours’. De jury prees hen omdat dit een van de eerste interactieve iBeacon cases is.

Online Tuesday iBeacon Case Slides

Van Ons’ iBeacon App-samenwerking

Van Ons heeft is betrekking tot iBeacon-technologie een samenwerking aangegaan met bureau Media 599. Sinds zes maanden bundelen de partijen research- en ontwikkelkracht om in no-time tot sterke iBeacon-apps te komen. Eerste case die op basis van de ontwikkelde codebase is ontstaan is de App voor Beeld en Geluid. Deze case wordt als één onderdeel van het programma gepresenteerd.

Relevante artikelen:

AG5
Humor TV BNN-VARA

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Bas van der Lans

Oprichter