AG5 - Van Ons - WordPress bureau Amsterdam

AG5

Opdracht

AG5 stelt organisaties in staat om de vakbekwaamheid en certificering van personeel inzichtelijk te maken, met software. Dat is bijvoorbeeld van levensbelang bij de brandweer, defensie en NS-personeel. Begin 2014 is een transitie ingezet met een nieuwe huisstijl en een verbeterd product, het ‘AG5 skills’-platform bevindt zich nu helemaal in de cloud.

Het Duitse Upstruct maakte de nieuwe huisstijl en het webdesign, Van Ons mocht skills.ag5.combouwen.

Oplossing

Upstruct werkte de website voor een groot deel uit in HTML en CSS, erg handig voor ons als technische partner omdat we zo precies konden zien hoe alles moest werken op verschillende devices. Uiteindelijk is er na de eerste stap om al het design in WordPress te gieten lang bijgeschaafd en gespeeld, met uitklap-effecten bijvoorbeeld en de precieze weergave van een complexe pagina als ‘Pricing‘.

Dat bijschaven gebeurde aan de hand van input van meerdere specialisten. Voor de SEO-optimalisatie werd Trendwave ingeschakeld dat actief tips leverde aan ons (voor de techniek) en aan AG5 (voor de content). In Amerika werden usability tests uitgevoerd. Na zo’n test sneuvelde bijvoorbeeld de goed bedachte inlog-knop waarmee bestaande klanten in konden loggen op AG5-software door een url met hun eigen bedrijfsnaam in te typen. Goed bedacht, maar onduidelijk voor de meeste klanten, bleek uit de tests.

Resultaat

Pagina’s als ‘Benefits’, ‘How it works’ en ‘Pricing’ geven uitleg aan bestaande en nieuwe klanten en dwongen AG5 intern tegelijkertijd om goed na te denken over de presentatie van de verbeterde software. Met de stap om skills.ag5.com op te zetten, deze op termijn uit te voeren in Nederlands, Engels en Duits en alle domeinen naar deze nieuwe site te leiden, is de basis gelegd voor een solide sales-kanaal.

AG5 is sinds 2014 klant bij Van Ons.

Let It Grow - Royal Flora Holland
Beeld en Geluid iBeacon App voor Top 2000

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Jeffrey Visser

Manager Operations & Online Producer