Design Sprint

Je wilt uit digitaal halen wat erin zit, de kansen van nu grijpen. Maar waar start je? In een design sprint breng je in 4 of 5 dagen jouw uitdaging naar een concrete oplossing. Getest met jouw team, experts én je klanten of gebruikers. De design sprint is ontstaan bij Google en inmiddels dé marktstandaard om snel tot slimme sites en shops te komen.

Samenwerken in een sprint voorkomt je veel gokwerk en discussies. Deze beproefde methode voorkomt dat je maanden werkt aan iets wat uiteindelijk niet effectief is. In plaats van wachten tot iets gemaakt is om te ontdekken of iets gaat werken, maak je in deze dagen prototypes op basis van ervaring en de beste ideeën en test je deze direct met gebruikers.

Op deze manier krijg je een waardevol kijkje in de toekomst en voorkom je dat je investeert in een eindoplossing die nauwelijks effectief is.

De hele werkwijze vind je hier op de site van Google Ventures.

Een design sprint telt 4 of 5 dagen

In een design sprint doorloop je een combinatie van design, prototyping en validatie met échte klanten en eindgebruikers in maar 4 of 5 dagen. Zo’n sprint ziet er als volgt uit.

  • Maandag: begrijp en definieer de uitdaging
  • Dinsdag: brainstorm met heel het team om zo veel mogelijk ideeën te genereren
  • Woensdag: kies het beste idee voor het concept
  • Donderdag: ontwikkel een prototype
  • Vrijdag: test ontwerp met echte gebruikers

Jouw uitdaging vertalen naar een concrete oplossing? Neem contact op, dan overleggen we over of de Design Sprint aansluit op jouw ambitie!

Digitale Slagkracht Workshop

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Bas van der Lans

Oprichter