Sterrennieuws.com al het nieuws over BN'ers bij elkaar! - Van Ons - WordPress bureau Amsterdam

Sterrennieuws.com al het nieuws over BN'ers bij elkaar!

Content-aggregatie met RSS voor gevorderden

Nieuw uit het Van Ons Lab: een framework waarmee websites die een RSS feed aanbieden te combineren zijn zodat alle content van die sites gepresenteerd kunnen worden. Het framework biedt  bezoekers ook de mogelijkheid om zelf feeds samen te stellen op basis van topics die ze interessant vinden. De eerste implementatie van het framework is gemaakt voor Sterrennieuws.com.

Het idee van Sterrennieuws.com is heel eenvoudig: van meerdere gossip websites brengen we content bij elkaar en presenteren die aan de gebruiker. De eerste alinea van het artikel wordt in beeld gebracht en de gebruiker kan het artikel verder lezen op de website van de oorspronkelijke bron. Een gebruiker kan ook een gepersonaliseerde feed maken door op te geven welke BN’ers hij wil volgen. Zo komen in de persoonlijke feed alleen items in beeld die de interesse hebben van de gebruiker.

Al het laatste nieuws van verschillende websites over BN’ers bij elkaar gepresenteerd, duidelijk en overzichtelijk: dat is Sterrennieuws.com. Abonneer je op je favoriete BN’ers en topics en check elke dag jouw gepersonaliseerde nieuwsfeed.

Sterrennieuws.com is ontstaan vanuit de gedachte dat er zo ontzettend veel nieuws is over celebrities op zoveel verschillende platformen, dat het onmogelijk is voor fans om al die sites af te struinen. Tegelijkertijd is er geen centrale plek waar al die content samen komt. Logisch, veel artikelen zijn auteursrechtelijk beschermd en het is een enorme klus om al die berichten bij elkaar te brengen.

Voor die laatstgenoemde hobbel hebben we in het Van Ons lab nu dus een oplossing. Met ons framework brengen we verschillende RSS feeds van verschillende websites samen én geven we de gebruiker de mogelijkheid om daarin te filteren. We presenteren alleen de excerpts van de berichten met een link naar het oorspronkelijke artikel. Voor Sterrennieuws.com worden allerlei sites met roddel en achterklap bij elkaar gebracht, maar de techniek achter Sterrennieuws.com is natuurlijk in allerlei contexten in te zetten.

Met Sterrennieuws.com hebben we een framework neergezet waarin je alle websites met een RSS feed samen kunt brengen. De gebruiker kan vervolgens zelf op eenvoudige manier met behulp van gepersonaliseerde feeds door de content browsen.

[UPDATE] Sterrennieuws.com wordt in april 2017 op de gelijknamige URL in gebruik genomen!

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Robert van Eekhout

Oprichter