Veelgestelde vragen

Wat kost een website, webshop of applicatie?

Van Ons bouwt websites, webshops en applicaties die variërend van €5.000 tot €500.000 kosten. Dit is sterk afhankelijk van de complexiteit van een project en om hoeveel maatwerk het gaat.

Waarom WordPress?

1. Omdat je over 80% van de techniek niet meer hoeft na te denken en al je tijd en energie in het zo goed en mooi mogelijk maken van de overige 20% kunt steken.

2. Omdat WordPress websites ‘uit de doos’ al heel goed gevonden worden door zoekmachines.

3. Omdat je via de eenvoudige interface veel controle over de inhoud en uitstraling van je website hebt. Het schrijven voor en werken aan je website is in WordPress leuk!

4. Omdat je er niet alleen websites mee hoeft te bouwen. Van Ons bouwde al mobiele- en Facebook-apps, intranetten, webshops, sociale netwerken en zelfs een second screen applicatie die allen aangestuurd worden vanuit WordPress.

5. Omdat o.a. The New York Times, CNN, Pepsi, Spotify en The Wall Street Journal met WordPress werken. Ook popsterren Katy Perry en Jay-Z gebruiken ‘t! In Nederland beheren o.a. North Sea Jazz Festival, VPRO, iPhoneclub, Autoblog, Emerce en Radio 538 hun site in WordPress. In totaal draait bijna 20% van het internet op de software van WordPress.

Zijn open source tools wel betrouwbaar en veilig?

Per definitie niet minder of meer betrouwbaar en veilig dan commerciële software. Als WordPress experts zorgen wij er voor dat jouw website zo optimaal mogelijk draait. Dat houdt o.a. in:

  • Dat we nadenken over de server capaciteit en de netwerkstructuur. Waar nodig optimaliseren wij voor high-traffic (honderden of duizenden bezoekers per seconde, tegelijkertijd) projecten.
  • We beperken de inzet van plug-ins omdat deze vaak conflicterende code toepassen en omdat je afhankelijk bent van de maker van de plug-in. Liever vertrouwen we op ons eigen en beproefde werk.

Als ik vandaag het design aanlever, wanneer ben ik dan in de lucht?

Dat hangt af van de scope van het project. Een website of blog van enkele pagina’s kan in een week de lucht in. Vaak zijn projecten uitgebreider, moeten er wat zaken op maat gemaakt worden en ben je na enkele revisie rondes een paar (vaak 4 tot 8) weken verder.

In een offerte is ook een planning opgenomen met daarin opleverdatum en verschillende tussentijdse oplevermomenten, hierdoor zijn alle betrokken op de hoogte van de duur van het project.

En als ik geen design heb?

Soms lukt het om in het eerste designvoorstel de spijker op z’n kop te slaan en kost dit voortraject niet veel extra tijd. In de praktijk merken wij dat er tijdens het designen of bij het zien van het eerste voorstel pas goed inzichtelijk wordt hoe de site in elkaar steekt, de structuur is dan ineens duidelijk en moet vaak bijgeschaafd worden. Kwalitatief hoogstaand design kan dan enkele (4 tot 6) weken in beslag nemen.

Wie werkt er aan mijn project?

Kijk voor een beschrijving van onze teamleden op de Team pagina. Per project is er tenminste één vast aanspreekpunt (de projectmanager). Van Ons werkt uitsluitend met in-house programmeurs, jouw project gaat niet naar lage lonen landen.

Zijn jullie een full-service bureau?

Nee, iedereen bij Van Ons heeft een technische (online) achtergrond en we focussen ons op de technische realisatie (en waar nodig de nazorg en het onderhoud) van jouw project. Die technische kennis is belangrijk om goed te kunnen adviseren zodra wij aan je website, webshop, platform of applicatie gaan werken.

Door onze ervaring met uiteenlopende klanten en projecten vinden we het hartstikke leuk om betrokken te zijn bij een voortraject (het design en de structuur) of de ontwikkeling van een strategie om je website of app succesvol te maken. Als dat nodig is kunnen we ook adviseren in de keuze voor partners op het gebied van SEO, content, marketing en e-commerce.

Samenwerken aan jouw groei?

Praat nu met een van onze online producers!

Bas van der Lans

Founder